28jan2020 |

Helaas heeft het bestuur van de vereniging het besluit genomen om af te zien van de uitvoeringen van 'nu even wel - nu even niet'. We gaan opzoek naar een luchtiger stuk! Erg jammer en o zo zonde van alle tijd die erin is gestoken door ons allemaal, maar... het is niet anders!

 

 

 

feb2020 Even een update:
<<< zoals hiernaast is te zien, is het stoelenplan, het decor en toneelplan een feit. De draaischijf is geregeld, het lichtplan is in ontwikkeling en de spelers liggen prima op de juiste koers..
Nog een stuk of wat repetities en doorlopen te gaan en dan...

Kan het spreekwoordelijke kind ter wereld komen en zullen de pannen van het dak gaan!!

 

Maria Goos (Breda, 25 februari 1956) is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster van televisieseries, toneelstukken en films. Daarnaast schreef ze van 2003 tot en met december 2004 columns in het Volkskrant Magazine onder de titel 'Leef' (tijdens de opnamen van de gelijknamige film) en van 2005 tot 2007 onder haar eigen naam.

12okt2019
Inmiddels zijn we een paar weken verder en kan ik verheugd melden dat het stuk zeer enthousiast door de spelers is ontvangen. Ondertussen hebben we de leesrepetities gehad en heb ik de rollen verdeeld. Maandag 14 oktober gaan we het stuk 'zetten' (lees; de mise en scène aanbrengen) zo dat een ieder weet waar te gaan en te staan en we vanaf begin november heerlijk kunnen gaan repeteren! 
______________________________

25aug2019 | Ja hoor, we zijn eruit!!
Druk is de leescommissie afgelopen zomer bezig geweest en er zijn vele stukken de revue gepasseerd. Na veel ruggespraak en een afsluitend overleg is, met meerderheid van stem, besloten dat 'nu even niet & nu even wel' van Maria Goos de volgende productie van Flierefluiters-Toneel gaat zijn. Persoonlijk ben ik zeer blij en tevreden met de gemaakte keuze en kijk uit naar de eerste repetitie volgende maand.

Reageren??   Leuk!!

 

Zin om te reageren, vragen, opmerkingen, ongecensureerd! Schroom niet en laat je horen(lezen)!

Reactie plaatsen

Reacties

Eric van der Ploeg
8 maanden geleden

Mis je het regisseren al een beetje Cok?
Ik wel, en hoop dat we snel weer op de b├╝hne staan.
Eric.

Eric van der Ploeg
een jaar geleden

Goeie keus Cok, heb er zin in. :-)

LEZEN.. LEZEN.. TOTDAT MEN EEN ONS..

Sinds begin juli is de leescommissie op zoek de naar nieuwe produktie van Flierefluiterstoneel.
seizoen 2019 - 2020.


Nog even terug naar de productie van 2019
Verwarringen van Alan Ayckbourn
spel: FlierefluitersToneel 
regie: Cok Sjoukens

 

 

 

Het zit er op, 'verwarringen' by Ayckbourn is gespeeld. En zoals verwacht is iedere akte, stuk voor stuk, een parel(!) geworden. Het was een prachtige maar toch ook zéér drukke en vermoeiende speelweek. Waarbij het 'met elkaar van niets tot een heerlijk en prachtig iets komen' natuurlijk de belangrijke boventoon voerde!! En ik ben zeer blij en gelukkig met m'n 'eigen' zeer geslaagde VERWARRINGEN.
Nog enkele plaatjes van alle 'actreutels' met hun heerlijke (toneel)koppen!!

 

Nick - Jolanda - Monique - Marcel - Eric - Mirjam - Dominic - Eline - Marlies - Rob -  Jo-anne - Marjon - Sander - Arnold - e.v.a,

reuze bedankt voor veel!!

Op naar een volgende voorstelling!!!!

Reageren??

Geneer je niet en laat een reactie achter!!

Leuk  en alvast bedankt !! :-) 

Reactie plaatsen

Reacties

Eric van der Ploeg
2 jaar geleden

Cok,
Bedankt voor je inzet en je regietalenten om er met ons weer iets unieks van te maken.
thnxOp dit moment,

as we speak, zijn we druk met de repetities van 'verwarringen' (confusions) van Alan Ayckbourn, de 'most famous English  playwright' van het ultieme blijspel.  Stukken als 'Slippers', 'Liefde half om half', 'Dubbelwraak', 'Prettige Feestdagen' en 'Bedkwartet' waren wereldwijd grote hits. En het leuke is dat ik  precies 25 jaar geleden ook met dit stuk bezig was maar dan als speler. Het is daarom ook dat ik zéér warme gevoelens heb voor alle karakters van het stuk maar voor Harry en Gosforth in het bijzonder.

Het totale  stuk bevat 5 aktes die elk afzonderlijk te spelen zijn maar die ook met elkaar van doen hebben en als avondvullende voorstelling gebracht kunnen worden. Van die 5 aktes heb ik er vier bewerkt en die zullen we dus binnenkort 'op de planken' gaan brengen:

'nog even een afzakkertje' (gezellig samen een borreltje)

Hierin maken we o.a.  kennis met Harry, de man van Lucy! De man die, na een dag hard werken, even wil ontspannen in de bar van het  plaatselijk hotel, even een afzakkertje doen met hopelijk wat.. gelijkgestemden! U zei; kamer 249?!

'tussen de happen door'

We zijn in hetzelfde etablissement als in de vorige akte alleen bevinden we ons nu in het restaurant. We zien de heer en mevrouw Pearce; een directeur van een middelgrote firma en zij; gemeenteraadslid. En  Polly en Martin, zij regelt de zaken thuis en in haar schaarse vrije uurtjes 'vrijwilligt' ze, en hij bekleed een middenkaderfunctie bij de firma van diezelfde meneer Pearce. Los van elkaar hebben de stellen bedacht om 'gezellig' iets te gaan eten.. Maar hoe anders gaat dit uitpakken. En de ober? De ober voert ons mee van de ene naar de andere tafel... Wat moesten we toch zonder hem?!

'moedertje' (moederfiguur)

Doordat Lucy, omdat haar man erg vaak op 'zakenreis' is, er meestal alleen voor staat om de kinderen op te voeden, het gezin  te managen, verliest ze zichzelf daarin compleet en raakt ze enorm van de buitenwereld afgezonderd. Haar leven is duidelijk alleen nog maar; de kids, de kids, de kids! Is er nog redding mogelijk?!

'het inzamelingsfeest' (het weldadigheidsfeest)

Er is een feest georganiseerd om geld in te zamelen voor een nieuw cultureel centrum in het dorp. Een van de organisatoren en 'kar-trekker' van het eerste uur is Gordon Gosforth, een 'stoere kerel van stavast' die alles op alles zal zetten om zaken gedaan te krijgen en afspraken na te komen. So far so good.. Maar op de een of andere manier lopen de dingen niet zoals ze moeten gaan, ondervindt het gemeenteraadslid Pearce wel heel veel pech en misdragen de jonge wolven van Stewart Stokes zich verschrikkelijk! Bovendien is er ook nog slecht weer op komst en heeft Milly een wel zéér verrassende mededeling. Denk daar dan nog een ietwat schuchtere dominee en een doedelzakkenkorps bij, dan lijkt de chaos compleet!  

Hoewel?!

spel:         eline van baar - marcel dekker - mirjam ditsel - jo-anne koomen - dominic kwadijk - rob meiboom - monique mol - eric van der ploeg

                  nick schellinger -  jolanda wessels van veen - marlies wijnker -  marion zomerdijk

regie:       cok sjoukens

kaarten: www.flierefluiterstoneel.nl

Dagen tot de première:

***

Heerlijke koppen..

Maak een Gratis Website met JouwWeb